torsdag 28 februari 2013

HavsfiskeHavsfiske på Gran Canaria är klart underskattat,. Det är absolut ett  av  de bättre områdena i Atlanten  och kanske de billigast och enklaste att ta sig till. Fisket består av Trolling eller som man säger i värmland ” ro drag ” , fast här ror man inte utan fiskar från en 30 fots katamaran med en  eller två kraftfulla dieselmotorer. Det finns ett  antal båtar att åka med priset för en heldags fiske är rimligt . Jag frågade min vän Hans på /www.sportfishingfelusi.com/ hur är det nya året börjat. - Fisket på det nya året har startat bra, vi har tagit mycket Atlantic.Bonitos en fisk i Tonfisk familjen en stridbar liten rackare, dessa brukar bli mellan 3- 5 kg  men när man har dem på spöt känns det som minst femtio kg, men också Redsnapper, Baracuda, Stingray och också en  Tresher Haj på 90 lb (ca 40 kg) Så det ser ut att bli ett fint år. Vi välkomnar alla  Fiskare ner hit till oss i Puerto Rico.


 Det man tänker på först när man hör havsfiske och kan sin Hemmingway är ju Marlin
eller svärdfisk som man säger till vardags .Marlin är en stor grupp av fiskar som simmar i de flesta hav. Men den man tänker främst på är Atlantic blue marlin  Makaira nigricans den största som
 upp mätts var 5 meter lång och vägde 1.800 lb (820kg) och Black marlin Makaira nigricans som mätts till 5 meter och 1,470 lb (670 kg) dessa fiskar är havet torpedbåtar de kan simma 100 meter på 4 sekunder. Dessa fiskar är inte vanliga längre men en och annan fångas varje år  det är främst mellan augusti till oktober dessa fiskar passera dessa vatten på sin väg ner till Sydatlanten. Men som Hans sa det finns gott om Botios så varför inte spendera en dag på havet, om man inte får fisk så blir man garanterat solbränd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar